‭06 1710 7795‬ info@het-college.nl
Selecteer een pagina

ALGEMENE VOORWAARDEN

Beste mensen, hieronder staan de algemeen voorwaarden weergegeven. Deze zijn van toepassing op alle overeenkomsten die worden aangegaan met Verkeersschool Het College. Hierin staan alle afspraken die nageleefd moeten worden tussen Het College en de leerling.

HET COLLEGE DIENT ZICH AAN DE VOLGENDE AFSPRAKEN TE HOUDEN:

ARTIKEL 1.

1.1 De leerling krijgt lessen van een instructeur die aan de eisen van de Wet Rijonderricht Motorrijtuigen (WRM), dus de instructeur moet in het bezit zijn van een geldig instructeurcertificaat.

1.2 Het examen wordt door Het College gereserveerd nadat de examenkosten zijn betaald en de leerling ons heeft gemachtigd. Eenmaal gereserveerd, dan kan Het College de reservering niet meer annuleren.

1.3 De rijles moet volledig worden benut door de leerling, dus komt instructeur later dan de afgesproken tijd aan bij de leerling, dan heeft de leerling 100% recht op de extra tijd om de vertraging te compenseren. En het is ook niet de bedoeling dat de instructeur tijdens de lestijd iets anders gaat doen wat niks te maken heeft de les, bijvoorbeeld boodschappen doen, stoppen om even te kletsen met een bekende.

1.4 Indien de les niet door kan gaan als gevolg van ziekte van instructeur of ongeval, slecht weer en/of verkeersomstandigheid dan wordt de leerling op tijd op de hoogte gesteld en er wordt een nieuwe afspraak gemaakt. En de leerling kan in dit geval geen aanspraak maken op enige restitutie of schadevergoeding.

1.5 Bij een defect aan een voertuig waardoor dit niet voor de les inzetbaar is zal Het College voor zo ver mogelijk voor gelijkwaardige vervanging zorg dragen. Indien gelijkwaardige vervanging niet mogelijk is, dan zullen we de klant zo spoedig mogelijk hiervan in kennis stellen en met een voorstel komen hoe de opleiding alsnog voortgezet kan worden.

1.6 Indien de leerling zich, naar het oordeel van Het College onacceptabel gedraagt tijdens de opleiding, kan Het College besluiten om de opleiding te beëindigen.

1.7 Indien de leerling niet aanwezig is voor de les op een afgesproken plaats en tijd, dan dient de instructeur 15 minuten wachten. Daarna rijdt ie weg, en er wordt het gehele lesgeld in rekening gebracht.

DE LEERLING DIENT ZICH AAN DE VOLGENDE AFSPRAKEN TE HOUDEN:

ARTIKEL 2.

2.1 Om lessen te mogen volgen bij Verkeersschool Het College, moet je minimaal 16,5 jaar zijn. En altijd tijdens de les een legitimatiebewijs bij je hebben.

2.2 De leerling dient altijd op tijd te zijn op de afgesproken plaats. Als je te laat bent, dan wacht instructeur maximaal 15 minuten, ben je er dan niet, dan heeft Het College het recht om 100% van de lesgeld in rekening te brengen.

2.3 De leerling mag de rijles afzeggen of verschuiven, geheel gratis als dat minimaal 24 uur voor de afgesproken tijd gebeurt. Anders wordt de leskosten in rekening gebracht. Een te laat afgezegd les wordt niet in rekening gebracht, als er een dringende reden is. Een dringende reden is bijvoorbeeld het overlijden van een naaste familie, begrafenis of spoedopname in het ziekenhuis. Ziek zijn, ziekenhuisopname waarbij je weet dat je wordt opgenomen maar dit van te voren niet of vergeet door te geven, of vakantie, vallen niet onder dringende reden.

2.4 De leerling verstrekt alle noodzakelijke informatie over zijn/haar medische of psychische toestand, medicijnen, alcohol, of drugsgebruik naar waarheid aan Het College.

Indien de leerling iets verzwijgt, dan heeft Het College het recht om de les of overeenkomst per direct te beëindigen zonder enige restitutie van lesgeld. En bij schade, als gevolg van debet verzwijgen over het gebruik daarvan, dan heeft Het College het recht om de kosten te verhalen op de leerling.

BETALINGEN

ARTIKEL 3

3.1 Betalingen zijn bij Het College alleen mogelijk door het geld over te maken op rekening van verkeersschool Het College, of door contant af te rekenen bij jouw Instructeur.

3.2 Betalen in termijnen is mogelijk, onder voorwaard dat alles betaald dient te worden voordat wij examen reserveren.

3.3 Bij vroegtijdig beëindigen van een pakket, vervalt het pakketvoordeel. Dat wil zeggen dat de kosten € 50,- per les zijn.

3.4 Het kan voorkomen dat de leerling niet tijdig betaalt, dan krijg je een mondelinge herinnering. Doe je er niks mee, dan krijg je na 10 dagen een factuur van de achterstand. Hebben we na 2 weken nog niks van je vernomen, dan krijg je een tweede herinnering. Hierna zal je de aanmaning krijgen met administratiekosten van € 40,-.

3.5 Mocht het toch zijn dat de leerling niet betaalt, dan heeft Het College het recht om een incassobureau in te schakelen. De kosten hiervoor, komen 100% voor rekening van de leerling.

AANSPRAKELIJKHEID

ARTIKEL 4

4.1 Het College zal altijd ervoor zorgen dat alle materialen die gebruikt worden tijdens de lessen goed verzekerd zijn. Dat wil zeggen dat de schade en/of bekeuring die veroorzaakt worden door de leerling tijdens de les, of rij(her)examen dat hij/zij er niet aansprakelijk voor kan worden gesteld.

4.2 Het College zal de leerling vragen of hij/zij een rijontzegging heeft van de rijbevoegdheid, de leerling mag dan in dat geval ook geen rijles nemen.

4.3 Het is verbonden om tijdens de rijles onder de invloed te zijn van: alcohol, drugs of andere middelen die jouw rijvaardigheid kunnen beïnvloeden. Als het blijkt dat de leerlingen onder de invloed les heeft genomen, en aanrijding veroorzaakte, dan wordt hij/zij aansprakelijk gesteld voor de schade.

We wensen je veel succes en plezier met jouw opleiding.

Verkeersschool Het College.